Arch + Design, Visualizing

House of Reticence by FORM

June 2, 2015

House-of-Reticence
House of Reticence by Form Architects located in Shiga Prefecture is built on the triangle site with a width of 18m. Appropriately named House of Reticence, this private home is built to have the sense openness but also to protect privacy of its residents since the spaces are closed off to the periphery.

Building, that is special for its construction, is composed of the section that follows the site shape and the high wall. Design of the interior space of the house takes advantage of the site width entirely. Therefore, on the first floor the internal space is visually expanded; there’s entrance hall in the center and on the both ends are spot gardens that are separated by the Japanese room. On the both ends of the second floor are balcony with a glass wall and living area with a ceiling higher than that of the other rooms. Purpose of this kind of design was to intensify visual expansion and produce a sense of openness.

design: FORM | Kouichi Kimura
site area: 164.29m2 / / constructed area: 135.59m2
photography: Takumi Ota / / location: Shiga, Japan

House-of-Reticence-1
House-of-Reticence-2
House-of-Reticence-3
House-of-Reticence-4
House-of-Reticence-5
House-of-Reticence-6
House-of-Reticence-7
House-of-Reticence-8
House-of-Reticence-9
House-of-Reticence-10
House-of-Reticence-Ground-floor
House-of-Reticence-First-floor


You Might Also Like